lørdag den 21. maj 2016

aftensmad over bål


Det er nu skønt med en lørdag hjemme med børnene der leger i haven. Så jeg fik lige tid til at ordne lidt i haven og plante lidt blomster, bla. sommerfugllavendel. Drengene elsker når vi laver mad over bål. Så i dag stod aftensmaden på grove snobrød og grillet kyllingfilet med hjemmelavet marinade. Desserten stod på pandekager med kanelsukker.


Opskrift på snobrød:

6 dl mælk
100 g smør
75 g gær
4 æg
2 tsk salt
250 g grahamsmel
750 g mel

Det var en stor potion. Der var rigeligt til os så jeg brugte resten til at bage et par boller. en halv portion er nok til en anden gang.



Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde. Kom mælken i og varm op til 37 grader. Opløs gæren heri. Kom blandingen i en røremaskine og bland resten af ingredienserne i. Kom kun lidt mel i af gangen.
Ælt dejen godt. Kom en lille klat olie i en skål. Vend dejen i olien og dæk til med film. Dejen skal hæve i 1 time.  Her efter er dejen klar til brug.






Opskriften på pandekager må komme en anden dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar