fredag den 20. januar 2012

Toblerone creme:

Jeg bruger også tit Toblerone creme:

(ca. til en 25 cm rund kage)
200-300g toblerone
ca. 2,5 dl fløde

Jeg varmer fløden op til den lige koger. Der efter tages den af varmen og ca 1/3 del hældes over tobleronen som er brækket i mindre stykker i en skål. Man rører stille og roligt og hælder efter lidt tid 1/3 mere fløde i. Hvis chokoladen har svært ved at blive opløst kan man varme resten af fløden op igen. når alt chokoladen er opløst stilles cremen koldt med husholdningsfilm  direkte ovenpå creme. cremen stilles gerne koldt indtil næste dag.
Når cremen tages ud piskes den op lige som med flødeskum. bruges direkte til kager.

Blåbær mousse

Blåbær creme a la Blomsterberg

250 g blåbær
1 alm vaniliestang
125 g sukker
Saften af 1 lime frugt

Alle ingredienserne koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 2 timer.

½ liter piskefløde
150 g. god hvid chokolade
4 blade husblas


Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Hak chokoladen fint. Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader). Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokolade-fløde. Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker overfalden af chokoladen og opad siderne. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 3 timer eller til næste dag.
Den iskolde , stive "hvide" creme piskes let luftig med en håndmikser. Tilsæt slutteligt den iskolde blåbær sylt og lad den piske med. Cremen har en god konsistens og kan anvendes direkte i kagen med det samme.