fredag den 20. maj 2016

Syrensaft



Så er det vidst blevet på tide at få gang i min blog igen. 
Nu hvor jeg holder et års orlov fra job og går hjemme og passer to dejlige drenge,
så er der lidt overskud til at bage og være kreativ igen. Det vil jeg gerne med jer til inspiration.
Denne gang blev det til syren saft.

Opskrift på syrensaft

3 citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
¼ tsk Atamon

Fremgangsmåde

  1. Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver.
  2. Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst.
  3. Bland Atamon i lidt af den varme syrensaft, og tilsæt det til blandingen. Hvis du ikke skal opbevare saften i længere tid, kan du sagtens droppe Atamon.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage. Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet.