fredag den 24. februar 2012

Opskrift på gulerodskage:

Kagen:
175 g mandler
175 g gulerødder
1 tsk vaniljesukker
150 g sukker
4 æg
100 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 dl olie

Flødeostecremen:
½ vaniljestang
50 g flormelis
250g flødeost naturel
2 spsk. citronsaft
drys med kanel til pynt.

Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig masse. Hak mandlerne fint. Skræl og riv gulerødderne groft. Bland mandler og gulerødder sammen. Bland mel, bagepulver og kanel. Sigt og bland dette ned til mandler og gulerødderne. Vend forsigtigt mel blandingen og æggesnapsen og derefter også olien. 

Hæld dejen i en smurt springform på ca 24 cm. .
Bages i ca 35 min i en 180 grader varm ovn. 

Flødeostecremen:
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. mas kornene sammen med lidt af flormelisen så kornene skilles ad. Pisk den hjemmelavet vaniljesukker sammen med resten af flormelisen og flødeosten. Vend citronsaften i og fordel cremen på den afkølede kage. Drys til sidst med lidt kanel.