tirsdag den 16. august 2011

Besøg af Oldemor og Flemming

Ja, det er med at udnytte enhver mulighed der er for at bage. Min kære Farmor og Flemming kom på besøg så der blev lige fremstillet nogle yderst lækre snegle. Jeg prøvede en ny opskrift lidt mere brød og lidt mindre smør. =)



Det er lang tid siden vi sidst fik Den berømte og berygtede ærtesuppe: Farfalle i crème ninon. Nu har jeg lært det så der blev ikke efterladt noget grønt køkken. ( Lidt indforstået, da jeg lavede suppen første gang, var min blender ikke glad for kogende suppe så den eksploderede i hele køkkenet samtidig med at det ringede på døren og gæsterne kom. Jeg måtte stå under bruseren pga brandsår. )



Det blev også lige til et par frisk bagt suppebrød. Ja surdejen skal jo ikke bare stå, den skal bruges.



2 kommentarer:

  1. Kan man få opskriften på kanelsneglene?

    SvarSlet
  2. Hej Mattias.
    Du må hjertens gerne få opskriften:

    snegle ca 15 stk:

    400g mel
    100g margarine
    50g gær
    50g sukker
    1 æg
    2 dl lunken mælk.

    fyld:

    100g smør
    100g brun farin
    kanel

    lun mælken og rørgæren ud heri. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet. Gerne i 5 min på maskine eller 15 min i hånden.

    lad dejen hvile lunt og tildækket med et vådt klæde i 20 min gerne længere.

    bland fyldet i en skål.

    rul dejen ud i 30x40cm. smør fyldet på og rul dejen sammen på den lange led. skær skiver på ca 2 cm og læg dem på en bageplade. tryk dem flade.

    lad dejen hæve i ca 20 min gerne mere.

    pensel med sammenpisket æg. bag i ovnen på 225grader eller 200 med varmluft i ca 10 min.

    SvarSlet